ERVARINGEN

wat anderen over KretaLeven zeggen

Anouk vertelt over haar Kretareis in september’23:

“Een week Kreta is bijna niet uit te leggen in woorden. Ik sta vrij nuchter in het leven, mijn hart staat wel aan. Mijn hart is vaak niet bestemd voor de buitenwereld wat er van binnen gaande is. Beetje sceptisch, angstig ging ik deze retraite aan.

Van te voren met Eva en Jörn kleine stukjes van mijn leven besproken, bij het halen van de prachtige sinaasappels uit Kreta in Nederland.
Op het moment dat ik (voor mij voor het eerst dit eiland) op Kreta aankom overdondert mij veel. Direct zie ik de prachtige natuur met zijn kleuren en de kleine dingen in de natuur. Mijn ogen zien veel en ik ruik ook veel van de prachtige natuur. Voor mij deed dit zien, direct wat met mijn gevoel.

Een prachtig ontvangst van Eva en Jörn. Zij laten je meteen verder thuis voelen, vooral landen. Landen in het andere leven
Wel een realistisch leven, direct gaat mijn onbewuste brein aan het werk….heel stilletjes.

Ik heb mij direct veilig gevoeld bij Eva en Jörn. Ik ben oké en ik mag er zijn. Deze veiligheid als geborgenheid ben ik al die tijd blijven voelen! Voor mij was het programma heel goed afgesteld op werken aan mijzelf als ontspanning. De keuze was altijd aan mijzelf wat ik daarna ging doen. Tijd voor mijzelf of met de groep verder gaan. Eigenlijk heb ik altijd de keuze gehad in wat ik wel of niet wil!
De groep is klein, dit zorgt ten alle tijden voor veiligheid en geborgenheid. Ook een band die je samen opbouwt. Ook dit is een prachtig proces om mee te maken.

Deze retraite heeft mij veel opgeleverd. Ik ben weer thuis gekomen bij mijzelf. Op Kreta kan je vertragen, dit draagt ook bij aan herstel en in mijn eigen proces.

Het eten op Kreta is fantastisch, alles puur en eerlijk en onbespoten. Ook dit heeft mij aan het denken gezet.

Er is zoveel meer gebeurd; inwrijven met oliën door Hanna is briljant. Ook zij ziet veel en heeft magische handen Met flessen en de kleuren werken, zonder veel woorden te gebruiken is een mooi proces. Sound of soul heb ik als zeer ontdekkend ervaren. Het werken met je handen, het schrijven….zoveel en deze schatten nam ik allemaal mee naar huis!

Ik heb prachtige elementen aan deze retraite mee genomen voor mijzelf. Daar ik mijn hart heb open gesteld. Ik zie de kleine dingen weer, hobby’s die weer terug komen door te herstellen. Liefst pak ik nu mijn honden (mijn dierbaren) op en ga direct terug. Het is zo fantastisch om te vertragen en bij mijzelf te komen.

Ik ben dankbaar voor deze week, de liefde, veiligheid als geborgenheid te voelen. Ook daarna. Los laten is ook een proces, waarin Eva en Jörn ook veel in doen.
Dan heb ik het nog eens niet over de zee gehad…..ook die doet wat:

De zee

De zee die geeft
de zee die neemt
de zee die alle kleuren heeft

De zee geeft
de zee neemt
de zee die alle stromingen kent

Woorden die nu komen
laat ze maar stromen
geloof in jouw dromen

De zee is het leven
de zee reinigt
de zee verlost

Laat je drijven
als bevrijden……
door de zee”

Margret zegt over haar tijd op Kreta in maart’23:

“Ruim 10 dagen mocht ik komen ‘zijn’ bij Eva en Elzanne op Kreta. Het was een heerlijk thuiskomen in mezelf. Er ontstonden mooie gesprekken, ‘alle-tijd’-wandelingen en fijne auro-soma momenten. Eva brengt je naar plekjes waar het leven eerlijk is, authentiek en puur. Ik kon er zorgeloos helemaal leven in het moment en wat is dat fantástisch. Dankbaar kijk ik terug, op de hartelijke zorg en op me welkom voelen zoals ik ben.”

Corrie Wijkhuizen over haar bezoek: 

De week vloog voorbij en verwend en welgedaan keerden we voldaan
terug naar huis. Wat mij betreft was het een heerlijke week waarin
alle wezenlijke zaken de nodige aandacht kregen.

Lees haar hele verslag>

Paul zegt over de olijfoogst week in november’22:

“Ik heb altijd al olijven willen oogsten op Kreta en afgelopen week in november was het zover. Elke dag met een kleine groep mensen en natuurlijk Kostas de Kretenzer bioboer hebben we de olijven met behulp van speciale apparaten uit de bomen gehaald. Het resultaat was ca. 2500 kilo olijven voor zeker meer dan 250 liter olijfolie, heel veel! Na een week tussen de olijfbomen ging ik voldaan weer terug naar huis.”

Renza over de september’22 week, zegt :

“Eva en Jörn en team … bieden een liefdevolle serene bedding met een breed draagvlak en tools voor wat gezien, gehoord, geheeld en gevoed wil worden, zodat zich kan ontvouwen wat op dat moment belangrijk is, waarop ik weer verder op weg kan met inzichten die van groot belang zijn voor het verdere verloop van mijn proces om (weer) een heel compleet mens te worden.”

Esther, een ervaringsdeskundige, zegt:

“Geef jezelf de tijd om op deze verre plek je thuis te voelen in je hart, zodat je ziel de mogelijkheid krijgt te leven wat geleefd wil worden.”

Gedicht van een andere Esther:

“Breng je angsten naar de zee

Breng je woede de berg op

Breng je wensen naar de hemel

En verzacht in jezelf

En heb lief.”

Liesbeth zegt over ons:

“Eva en Jörn verstaan de kunst van integer en goed vakmanschap op het gebied van helen, rust en ontwikkelen. Zij kennen de waarden van relaties, imaginair vanuit het oneindige verleden en intuïtief in de richting van de eeuwige toekomst. Het inspireren van anderen is hun op het lijf geschreven.”