Ons Aanbod

Retraites

BEZINNINGSREIZEN VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

We organiseren kleinschalige bezinningsreizen voor individuen en groepen van vier tot zes personen voor persoonlijke ontwikkeling. Niet ver van de noordkust en de zee, komt de rustzoekende natuurliefhebber volledig aan zijn trekken. Een week samen met ons op Kreta zijn en bewust afstand nemen van het dagelijkse leven thuis biedt de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kijken, nieuw licht te laten schijnen op je leven en tot nieuwe standpunten en ideeën te komen.

We heten mensen in ons huis welkom met ons het leven te delen en op veelvoudige manieren inspiratieprocessen vorm te geven. De ervaring leert, dat de inbedding in een gezonde stroom van het leven, de gelijkwaardigheid en de verbondenheid met de plek en elkaar, als ook de haast oneindige tijd en stilte goede ingrediënten zijn, om tot bewustzijn en vernieuwende of verdiepende inzichten te komen.

Hierbij kunnen we ook gebruik maken van verschillende tools uit NLP, transactionele analyse, energetisch en systemisch werk, EMDR therapie, uitwendige therapieën, en Sound of Soul. Bovenal zijn het weken van diepe levensvreugde en gedeeld geluk. Ben je benieuwd naar de komende retraites?

Reizen voor professionals

KRETA VOOR WERKGERELATEERDE ONTWIKKELING

We organiseren 8-daagse Kreta cursusweken voor professionals in het sociale, pedagogische en onderwijs werkveld.

Herken jij dit? Altijd dezelfde mensen, altijd dezelfde problemen! Hoezo loop ik hier steeds weer tegen aan in mijn team? Wat zonde dat weer een jonge collega uitstroomt! Wat gebeurt hier in de communicatie? Wat kan ik er nou aan doen? Waar raakt mij toch deze collega, deze ouder, dit kind? Hoe dan? Wat zijn nou de onderliggende patronen waarin we weer zijn beland? – En vooral: Waar heb jij (als leidinggevende) nou behoefte aan?

Een voorbeeld uit het werkveld:

Laatst stelde een schoolleider in een onderwijsopstelling de vraag: “Wat maakt nou dat ik steeds weer tegen dezelfde collega’s met hun negatief gedrag aanloop? – Waarom voelt deze collega zich niet gezien hoewel ik toch echt alles doe om haar mee in het team te krijgen?”-“Het lijkt alsof er oude verroeste patronen liggen waar ik tegen aan loop! Is dit van mij of van de ander? Wat is dat nou?” In deze opstelling werd zichtbaar, hoe verstrikt en gebonden oudere collega’s nog vastzaten aan de oud-schoolleider van jaren geleden. Het oude moest eerst aanschouwd worden, volledig geëerd en een plek krijgen, voordat en zodat de enkele collega’s zich gezien en gewaardeerd voelden en ook zij met het team met de nieuwe schoolleider aan de toekomst van de school kunnen werken.

Kom met je intervisiegroep of bevriende collega’s naar Kreta en duik, niet alleen in de turquoise zee, maar ook in de wereld van opstellingen, NLP, Transactionele Analyse en nog veel meer. Herken en erken patronen in je eigen persoonlijk systeem, die alsmaar doorsijpelen in je contact met de enkele collega en jouw organisatie systeem. Erken je leidinggevende functie in relatie tot persoonlijke vraagstukken van jezelf, je collega’s en je organisatie.

Een week samen met ons op Kreta en bewust afstand nemen van het dagelijkse werk levert je veel op: Je eigen energie is weer op peil. Je gaat uitgerust de komende periode tegemoet. Je ervaart minder stress in je werk, omdat je meer bewustzijn en inzicht in je eigen handelen hebt op persoonlijk niveau en in relatie tot de ander. Je work-life-balance is meer uitgewogen. Je hebt een frisse en vernieuwde blik op je eigen overtuigingen en patronen, die je meeneemt in je functioneren als professional. Doordat we zorgen voor een gezonde in- en uitademing en een balans van in- en ontspanning verlaat je fluitend en energiek het eiland.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Ben je benieuwd naar onze komende reizen?

KretaLeven voor jou en mij

REIZEN VOOR RELATIONELE ONTWIKKELING

We houden van elkaar! – Wat hebben we veel meegemaakt! – Waar zijn we nou weer in beland? – Wat speelt er (steeds) tussen ons? – Hoe zijn we hier gekomen? En nog belangrijker: Hoe komen we hier samen weer uit? – Ik wil zo graag met jou…maar ja…hoe dan? – Wil jij nog wel met mij? – Gaan we nog samen verder?

Of als partners van elkaar, of als ouder en kind: We nodigen jullie uit om samen naar Kreta te komen, wees van harte welkom in ons KretaLeven!

Ont-moeten, op-schonen, ver-nieuwen, ga zo maar door… draag de zorgen naar de zee, of naar de bergen, loop samen langs de stranden, duik samen in de turquoise zee, ontdek elkaar opnieuw in de stilte van de natuur. – Het is altijd de liefde die heelt. Deze week nodigt jullie uit om ruimte te maken voor wat jullie met elkaar verbindt, zonder je zelf los te moeten laten.

Als je dit aanspreekt, neem dan contact met ons op.  Ben je benieuwd naar onze komende reizen?

Workshops

In Nederland houden we regelmatig workshops in huiskamersfeer, dus voor maximaal 10 personen. We houden themadagen en avonden met onder andere kunstzinnige werkvormen, opstellingen en Sound of Soul.

Deze workshops sluiten ook op onze reizen naar Kreta aan.

Kijk in onze agenda wanneer onze workshops worden gegeven.

Individuele coaching

Met onze jarenlange ervaring in het psychosociale werkveld kun je bij één van ons of bij ons samen terecht voor een nieuw impuls, EMDR, een luisterend oor of kortlopende individuele coachingstrajecten. Ook werken we graag interdisciplinair samen met collega’s uit ons netwerk.

We heten je van harte welkom!

Sond of  Soul

Sound of Soul is nieuw in Nederland. Beleef klank en kleur van jouw  hart op basis van de hartslagvariabiliteit. Breng je zenuwstelsel in balans door je parasympaticus te stimuleren en te voeden met je eigen hartenmuziek. Gun je zelf een time-out, je lijf zal je van harte dankbaar zijn. Deze muzikale sessies worden opgenomen en krijg je als muziekbestand mee, om hem zo vaak als je wilt thuis te beluisteren. Sound of soul muziek is uitermate geschikt voor alle momenten waarin je je helemaal op jezelf af wilt stemmen tijdens het mediteren, voor het slapen gaan, bij angst en onrust etc.

Sound of Soul van Aquaquinta is in staat lichaamseigen trillingen op basis van de steeds variërende hartfrequentie van je hartslagvariabiliteit in klank en kleur om te zetten. Sound of Soul ondersteunt je lichaam, om zichzelf weer in balans te brengen en een zo groot mogelijke zelfheling te activeren.

Het luisteren en beleven van je eigen hartslag in het hier en nu bewerkstelligt een innerlijk loslaten van angsten, zorgen en stress. Het resultaat is een diepe ontspanning, die gepaard gaat met de vreugde om de eigen melodie. Met Sound of Soul ontmoet jij jezelf – je eigen hartslag – en je eigen kracht in klank en kleurenlicht.

Je kunt uit een grote hoeveelheid muziek zelf bepalen welke klassieke instrumenten of klanken uit de natuur door de eigen hartslagvariabiliteit worden aangespeeld. Jij speelt je eigen muziek, dit houdt in dat je eigen hart met de eigen trillingen de klanken en de melodie bepaalt.

Jij wordt je bewust van het feit, dat de trillingen van je hart en dus de melodie van je hartenmuziek en je hartslag eenmalig en uniek zijn. Sound of Soul ondersteunt efficiënt onze coaching en therapeutische begeleiding.

Twee harten vinden elkaar altijd in harmonie. Door het gelijktijdig laten klinken van twee harten is het mogelijk, twee mensen zoals partners, of ouder en kind, elkaar in klank en kleur waar te nemen en op deze manier positief te beleven. Deze hartenharmonie werkt als een opstelling zonder woorden direct van hart tot hart.

Benieuwd naar meer? Neem dan contact met ons op.